(NE)SPREMNI ZA IZBORE

U SDP-u tvrde: Financije pod kontrolom, kredit sjeda 15. svibnja

  • Autor: Maja Šurina
  • Zadnja izmjena 11.04.2017 16:20
  • Objavljeno 11.04.2017 u 15:06
Ilustracija/sjedište SDP-a na Iblerovu trgu u Zagrebu

Ilustracija/sjedište SDP-a na Iblerovu trgu u Zagrebu

Izvor: Cropix / Autor: Nina Đurđević

Nakon što je dogovorio gotovo sve kandidate za lokalne izbore SDP se krenuo i financijski pripremati za izbore. Da glavna oporbena stranka financijski ne stoji baš najbolje, to nije tajna, no iz nje nas uvjeravaju da su spremni za lokalne izbore

Da SDP ne stoji bajno financijski, pokazao je i izvještaj za prošlu godinu. Prema njemu, podsjećamo, SDP je 2016. zaključio s manjkom prihoda od 3,3 milijuna kuna, a kako je iz prethodnog razdoblja prenio manjak od također 3,3 milijuna kuna, u sljedećem mora pokriti 6,6 milijuna kuna. Taj manjak u SDP-u namjeravaju podmiriti iz viška prihoda idućih godina, a stranka radi i na restrukturiranju poslovanja.

Financijski izvještaj koji su SDP-ovci predali u ožujku otkriva i podatke o kreditima. Ta se stranka kod poslovne banke zadužila za dva kredita zbog parlamentarnih izbora 2015./16. i okvirnog kredita po glavnom stranačkom računu. Za izbore 2015. ugovoren je dugoročni kredit od 15 milijuna kuna, iskorišteno je 13 milijuna kuna, a neotplaćeni dio glavnice iznosi 4,6 milijuna kuna. Za prijevremene izbore za Sabor stranka je ugovorila kratkoročni kredit od devet milijuna kuna, a neotplaćeni dio glavnice iznosi oko 3,5 milijuna kuna.

Kako bi financirao kampanju za predstojeće lokalne izbore, SDP je prisiljen uzeti još jedan kredit. Iako se, prema pisanju Jutarnjeg lista, pojavila informacija da su banke odbile kreditirati SDP, u stranci nas uvjeravaju da je sve u redu.

'Socijaldemokratska partija Hrvatske uredno ispunjava sve svoje financijske obveze, a to uključuje financiranje kampanje za predstojeće lokalne izbore', odgovorili su tportalu iz SDP-a.

I SDP-ov poslovni direktor Nikša Vukas u kratkom razgovoru za tportal kazao je da sve ide 'urednim tokom'.

Kako doznajemo, kredit bi na račun trebao sjesti 15. svibnja. Međutim, unatoč našem upitu, iz stranke nisu željeli otkriti iznos kredita.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!