ODLUKA SDP-A

Službeni cjenik vjernosti Partiji: od 1 kune pa sve do 3.000 kuna

28.01.2017 u 21:57

Bionic
Reading

Glavni odbor SDP-a u subotu je nakon cjelodnevne sjednice donio i odluku o visini stranačke članarine, pa će SDP-ov saborski zastupnik plaćati mjesečnu članarinu u iznosu od 1000 do 1300 kuna, zastupnik u Europskom parlamentu 3000 kuna, a simboličnu članarinu od jedne kune plaćat će SDP-ovi umirovljenici s mirovinom manjom od minimalca i zaposleni članovi koji imaju minimalnu plaću

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Erik Fabijanić izvijestio je da su danas odradili 11 točaka dnevnog reda, sjednica je počela prije 11 sati, a završila navečer.

Ustvrdio je da su sve rasprave bile vrlo kvalitetne, a većina odluka donesena je ili jednoglasno ili s nekolicinom glasova suzdržanih, a nešto i protiv. Istaknuo je da je na temelju rasprave o visini stranačke članarine donijeta konačna odluka da će saborski zastupnik SDP-a plaćati članarinu stranci između 1000 do 1300 kuna, a to ovisi o radu u saborskim odborima, radnim tijelima i sl.

SDP-ovi zastupnici u Europskom parlamentu plaćat će članarine od 3000 kuna. Na temelju rasprave, u odnosu na prvotni prijedlog smanjenja je (članarina) na simboličnu razinu, dakle, na jednu kunu umirovljenicima koji imaju mirovinu manju od minimalca i isto tako onima koji su u radnom odnosu a koji primaju minimalnu plaću, naglasio je Fabijanić.