SKRIVENE UMJETNINE I DOKUMENTI

U Sanaderovoj vili pronađena tajna soba

Ivo Sanader kozarčeva osiguranje

Ivo Sanader kozarčeva osiguranje

Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjević/CROPIX

Uskokovi istražitelji i policija u vili bivšeg premijera Ive Sanadera otkrili su skrivenu prostoriju u kojoj je pronađeno tridesetak slika, nekoliko skulptura i različite dokumentacije

Prema pisanju Nacionala, posebna tajna prostorija u vili u Kozarčevoj otkrivena je posljednjih dana u prosincu. To je manja prostorija u podrumskom dijelu vile koja je bila vješto skrivena pregradnim panelom. Istražitelji su je otkrili sasvim slučajno.

Da bi se u tu prostoriju ušlo, potrebno je panelsku ploču pritisnuti na točno određenom mjestu, a to su znali samo Sanader i članovi njegove obitelji.

Kako ističu Nacionalovi izvori bliski istrazi, jedan od bivših Sanaderovih tjelohranitelja svojim istražiteljskim kolegama slučajno je otkrio da u kući u Kozarčevoj postoji jedna potpuno neistražena prostorija.

Kad su istražitelji napokon ušli u tajnu sobu, pronašli su još tridesetak vrijednih umjetnina i gomilu dokumentacije. To što su Sanaderova supruga i kći prešutjele njezino postojanje, istražitelje navodi na mogući zaključak da su ondje čuvani predmeti koji mogu teško teretiti Sanadera, piše Nacional.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi