U SAD-u

Na Floridi ubio djevojčicu i ženu, a kasnije i novinara koji je izvještavao s mjesta drugog ubojstva

23.02.2023 u 06:46

Bionic
Reading

Naoružani muškarac otvorio je vatru na dvoje televizijskih novinara koji su izvještavali s mjesta drugog ubojstva u predgrađu Orlanda na Floridi, ubivši jednog novinara i ranivši drugog, priopćile su tamošnje vlasti, a prenosi Reuters

Osumnjičenik je identificiran kao Keith Melvin Moses, ima 19 godina, a uhićen je nedugo nakon pucnjave. Moses je također optužen za dvije druge pucnjave u kojima su ubijene 9-godišnja djevojčica i žena u 20-ima, izjavio je na konferenciji za novinare šerif okruga Orange John Mina.

Dva novinara napadnuta su u Pine Hillsu, predgrađu Orlanda, a radi se o reporteru i fotografu kabelske televizije Spectrum News 13, koja je u vlasništvu Charter Communicationsa.

Moses se suočava s optužbama za taj napad, kao i za smrtonosno pucanje u devetogodišnju djevojčicu i ranjavanje njezine majke u njihovoj kući otprilike u isto vrijeme kada su novinari napadnuti, rekao je Mina.

Osumnjičenik je nekoliko sati ranije u vozilu ubio i jednu ženu, navodi se u priopćenju. Mina je rekao da nije utvrđen motiv ni za jednu od pucnjava, ali je rekao da se vjeruje da je Moses bio poznanik prve žrtve.