U NEKOLIKO PODRUČJA

Udari vjetra, otkazani letovi, zatvorene tvrtke i škole: U SAD-u temperature idu i do minus 45

23.02.2023 u 06:32

Bionic
Reading

Zbog zimske oluje koja je zahvatila pojedina područja SAD-a, u nekim dijelovima te države temperature bi mogle pasti i na minus 45 stupnjeva, objavio je BBC

Kao posljedica snježnih mećava u srijedu su zatvorene tvrtke i škole u Dakoti, Minnesoti i Wisconsinu, a otkazano je gotovo 5000 letova.

  • +3
Snijeg u Minnesoti Izvor: Profimedia / Autor: TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Predviđa se da bi udari vjetra mogli dosegnuti i brzinu od 80 kilometara na sat, te da bi u nekim dijelovima SAD-a, zahvaćenih iznimno hladnom frontom, temperature mogle pasti i do minus 45 Celzijevih stupnjeva.

Guverner Minnesote Tim Walz rekao je da će Nacionalna garda biti na raspolaganju za pomoć vozačima koji zaglave u mećavi, jer meteorolozi za neka područja sjevernih država najavljuju do pola metra snijega, što bi mogle biti najveće snježne padaline u posljednjih 30 godina.

Zanimljivo je da će istovremeno pojedini dijelovi istočnog SAD-a zabilježiti iznimno visoke temperature, pa bi temperature u Orlandu na Floridi mogle dosegnuti 32 Celzijeva stupnja, a u Louisiani u New Orleansu 29 stupnjeva.