HUMANOID U BIROKRACIJI

U ruskom matičnom uredu zaposlili robotiziranu 'službenicu na šalteru' koja izdaje potvrde o nekažnjavanju

15.07.2020 u 17:00

Bionic
Reading

Matični ured u ruskom gradu Permu dobio je početkom tjedna ispomoć u obliku humanoidnog robota u ženskom liku koji može zamijeniti ljudskog službenika na šalteru

Tvrtka Promobot, koja je dizajnirala i konstruirala robota, ističe da humanoid bez ikakvih problema može izdavati potvrde o nekažnjavanju i nekorištenju opojnih sredstava koje su u Rusiji potrebne za obavljanje različitih zakonskih i bankovnih transakcija. Kako ističu tvorci robota, humanoid ženskog lika ima dugu plavu kosu i smeđe oči kako bi što više sličio na prosječnu Ruskinju, dok su izrazi lica generirani pomoću umjetne inteligencije temeljene na analizi fizičkog izgleda više tisuća žena.

Humanoid je odjeven u uniformu permske matične službe, a može proizvesti više od 600 izraza ljudskog lica pokretima očiju, obrva i usana, kao i drugih mehaničkih mišića prekrivenih umjetnom kožom.

   

Uz to, robot može postavljati uobičajena pitanja namijenjena korisnicima, ali i odgovarati na njihova pitanja. Pored toga, humanoid je priključen na skener i printer, a ima i pristup svim potrebnim dokumentima u bazi podataka.