iz boston dynamicsa

Pas robot po paprenoj cijeni: Spot ide u prodaju

17.06.2020 u 13:16

Bionic
Reading

Kao što smo i pretpostavljali, Boston Dynamics je robo-psa nazvanog Spot pustio u prodaju te ga nudi kompanijama diljem SAD-a. Ono što ga, pored tehnički značajki, ističe - njegova je vrlo visoka cijena

Spot, najpoznatiji četveronožni robot iz Boston Dynamicsa od nedavno je službeno dostupan za prodaju, a može ga kupiti bilo koja američka kompanija - po cijeni od 74.500 dolara, prenosi Business Insider. Spot je spreman za korištenje svim 'razvojnim timovima koji nastoje istražiti načine na koje se fleksibilni mobilni roboti mogu prilagoditi za zadatke od industrijske inspekcije do zabave'.

Ako ste u SAD-u i želite nabaviti jednog Spota za svoje dvorište, dostava traje šest do osam tjedana uz obaveznih 1000 dolara pologa. Kompanija navodi nekoliko primjena robota poput provjere opasnih ili nedostupnih područja, automatskog sakupljanja podataka unutar poligona i prenošenje tereta'.

Razlog zbog kojeg Boston Dynamics navodi primjere primjene dijelom leži u već nekoliko puta susretnutom problemu - raspolaganju rješenjem za koje, bar trenutno, ne postoji problem.

Apsolutno je sigurno da će kompanije i startupi u nekom trenutku pronaći iznimnu primjenu za bizarnog ali simpatičnog robota, no do tad predlažemo da pogledate službenu reklamu za vjerojatno najskupljeg robo-psa na svijetu.

Spot Launch Izvor: Društvene mreže / Autor: BostonDynamics