prepoznata destinacija

U Rijeci u prvih devet mjeseci 25 posto turista više nego u istom periodu lani

10.10.2023 u 13:14

Bionic
Reading

Riječki gradonačelnik Marko Filipović izrazio je u utorak zadovoljstvo rekordnim turističkim rezultatima u devet mjeseci ove godine, ocijenivši da se Rijeka sve više prepoznaje kao odredište

Filipović je je na redovitoj konferenciji za novinstvo istaknuo da je do 21. rujna ostvaren turistički rezultat kao u cijeloj prošloj godini, otkad samo raste rekordni rezultat.

Od početka godine do 30. rujna, bilo je 189,903 dolazaka u Rijeci, što je 25 posto više u odnosu na isto razdoblje 2022., naveo je. Od toga, 84 posto su bili strani turisti. U istom razdoblju ostvareno je 577 tisuća noćenja, što je 18 posto više nego u prvih devet mjeseci godinu prije, izvijestio je Filipović.

Rezultati vesele i pokazuju da Rijeka nastavlja jačati turizam kao jedan od smjerova svog razvoja, istaknuo je.

Zadovoljni su i trendom produljenja boravka u Rijeci u kojoj sada gosti ostaju prosječno tri i pol dana, što pokazuje da je Rijeka postala mjesto gdje se boravi i odakle se posjećuju lokacije u bližoj i daljoj okolici.

Rijeka je sve zanimljivija točka pristajanja kruzera, a mora se istaknuti i flota mini kruzera koja svake subote dolazi u Rijeku, a svoja krstarenja nastavljaju i tijekom jeseni, naveo je Filipović.

Gradonačelnik je najavio da će predložiti povećanje gradskih stipendija za učenike i studente u gradskom proračunu za sljedeću godinu za 70 tisuća eura, čime će ukupan iznos za stipendije doseći 222 tisuće eura.

Grad Rijeka dodjeljuje stipendije učenicima i studentima po kriterijima darovitosti, deficitarnosti zanimanja te socijalnim kriterijima. Učenicima i studentima mjesečni iznosi za stipendije povećat će se za 40 posto.

Turisti u Rijeci Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL