nova odluka

U Puli sve nedjelje u kolovozu i rujnu proglašene sajamskim danima

10.08.2023 u 16:21

Bionic
Reading

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić, koji je jučer blagdan Velike Gospe proglasio sajamskim danom te time trgovcima omogući rad, u četvrtak je donio novu Odluku kojom je sajmenim danima proglasio sve nedjelje u kolovozu i rujnu

Tako su sajamskim danom proglašeni 13., 20. i 27. kolovoza te 3., 10., 17. i 24. rujna 2023. godine. Novom odlukom, pojašnjava, želi pomoći obrtnicima kako bi u sezoni radili bolje, a samim time oni će pomoći svojim radnicima, obiteljima i gradu.

"Nakon posljednje izmjene Zakona o trgovini egzistencija malih obrtnika i poduzetnika iz sektora trgovine tijekom turističke sezone mogla bi biti jako ugrožena, budući da im je svaki radni dan važan. Prigodna prodaja na sajmovima i javnim manifestacijama u skladu sa Zakonom o trgovini može se obavljati isključivo na otvorenom prostoru na kojem se održava sajam ili manifestacija, dok se i dalje ne može obavljati trgovina u zatvorenim prostorima“, pojasnio je pulski gradonačelnik.

Odluka je donesena u svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti te će u skladu s njom biti omogućena prigodna prodaja na kioscima, štandovima, ambulantna prodaja i ostala slična prodaja na otvorenom, kao dio sajamskih događanja i javnih manifestacija te može započeti u 8 sati i završiti do 24 sata.