suđenje sauchi

U pretrazi stana Sandre Zeljko pronađena isplatnica i velika količina cipela

22.09.2020 u 14:32

Bionic
Reading

Policajac Pere Mihaljevića posvjedočio je u utorak da je u stanu bivše tajnice u Vladi Sandre Zeljko, drugookrivljene u aferi dnevnice, prilikom pretresa pronađena omotnica s natpisom 'Goldstein', isplatnica i velika količina cipela.

Svjedočeći na suđenju Zeljko i bivšem predstojniku premijerova ureda Tomislavu Sauchi na zagrebačkom Županijskom sudu Mihaljević je ispričao da je, zajedno s još nekoliko policajaca, sudjelovao u pretrazi stana Sandre Zeljko kojoj su nazočili dvoje svjedoka iz njene zgrade te njezina majka i sestra.

''Zbog proteka vremena ne sjećam se svih detalja, ali sam zapamtio da je u stanu bila impozantna količina cipela čija je vrijednost prema mojoj procjeni iznosila oko 40.000 kuna. Kolegica iz policije je u jednoj sobi pronašla dokumentaciju među kojima je bila plava omotnica s natpisom 'Goldstein' i jedna isplatnica'', kazao je Mihaljević.

Na upit Zeljko zašto ju je tijekom pretrage pozvao da s njim nasamo izađe na balkon i zašto joj nisu pokazani pronađeni sporni materijali, Mihaljević je odgovorio da se pretraga nije odvijala kako tvrdi okrivljena.

Saucha i Zeljko su se na početku suđenja u tzv. "aferi dnevnice" izjasnili da nisu krivi za lažiranje putnih naloga. 

Uskok Sauchu tereti da je kao predstojnik Ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge, zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Zeljko, koja je to navodno nastavila činiti i nakon Sauchina odlaska iz kabineta pa se ukupna šteta procjenjuje na oko milijun kuna.

Istraga je prvo pokrenuta samo protiv Sauche, tadašnjeg SDP-ova saborskog zastupnika, a naknadno je proširena i na Zeljko, koja je na početku opisivana kao krunska svjedokinja.

Saucha je nakon izlaska iz istražnog zatvora u veljači 2017. napustio SDP i u prošlom sazivu Sabora kao član kluba zastupnika HNS-a podržavao vladajuću većinu.