rezultat ' sabotaže'?

U požaru u skladištu oružja u Ukrajini poginula jedna osoba

24.03.2017 u 13:23

Bionic
Reading

U velikom požaru skladišta oružja i streljiva blizu pobunjeničkog istoka Ukrajine, koji je izazvao niz eksplozija tijekom nekoliko dana, poginula je jedna osoba, objavile su u petak ukrajinske vlasti

Kijev je naredio zatvaranje zračnog prostora u krugu od 40 kilometara od mjesta požara u gradiću Balakliji blizu Harkiva.

Ukrajinski dužnosnici kazali su da je požar rezultat 'sabotaže'. Među glavnim tragovima koje spominju istražitelji nalazi eksplozivna naprava koju je na skladišta ispustila bespilotna letjelica, kazao je pomoćnik ministra infrastrukture Jurij Lavrenjuk.

Tijelo žene rođene 1951. otkriveno je pod ruševinama jedne kuće nakon eksplozija, kazao je šef Službe za izvanredna stanja Nikolaj Čečiotkin u govoru pred zastupnicima dodajući da je još jedna žena ozlijeđena.

Požar je izbio u noći sa srijede na četvrtak u skladištu oružja u Balakliji u kojem je bilo više od 138.000 tona municije i granata, uglavnom topničke. Okolnosti požara nisu zasad u potpunosti poznate, no vojno tužiteljstvo otvorilo je istragu zbog sabotaže i 'nemara'.

Oružje koje se nalazilo u tom skladištu bilo je uglavnom namijenjeno za opskrbu ukrajinskih trupa koje se na istoku zemlje bore protiv proruskih separatista. U tom je sukobu od travnja 2014. poginulo više od 10.000 ljudi.