NESREĆA U SRBIJI

U Kragujevcu eksplodiralo skladište streljiva, jedna osoba poginula

28.02.2017 u 19:00

Bionic
Reading

U Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu u Srbiji u utorak oko 13 i 45 sati eksplodiralo je skladište u kojem je bila velika količina tromblonskih mina i drugih vrsta streljiva. Tijekom gašenja požara koji je uslijedio nakon prve eksplozije dogodila se još jedna. U nesreći je jedna osoba izgubila života dok se za tri traga, a 25 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a je ozlijeđeno u eksploziji koja je odjeknula tijekom gašenja požara u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu, priopćilo je Ministarstvo obrane Srbije

Prema pisanju Blica, krov skladišta se urušio od visoke temperature tijekom gašenja požara, a strahuje se da je ispod ruševina krova zatrpano još ljudi. Ozlijeđeni su prebačeni u bolnicu.

Kako javlja RTS, u cijelom gradu su se zatresli prozori, a 40 vatrogasaca, pripadnika vojske i zaposlenih Tehničko-remontnog zavoda gase požar.

Ministar obrane Srbije Zoran Đorđević rekao je novinarima u Beogradu da je gašenje požara u tijeku i da će više informacija biti poznato kasnije. Eksplozivna sredstva u skladištu bila su pripremljena za rasklapanje i uništenje.

Eksplozija u Tehničko remontnom zavodu Kragujevac Autor: infoKG.rs
Požar i eksplozije u Remontnom zavodu u Kragujevcu Autor: RTS Sajt - Zvanični kanal