razbijen lanac

U policijskoj raciji u BiH uhićeno devet krijumčara migranata

17.04.2019 u 12:46

Bionic
Reading

Pripadnici Granične policije Bosne i Hrecegovine u srijedu su proveli raciju na sjeveru te zemlje s ciljem razbijanja kriminalne skupine koja je krijumčarila ilegalne migrante a pri tom je uhićeno devet osoba, potvrđeno je tijekom dana iz sjedišta te policijske agencije u Sarajevu

Policijska akcija provedena je na području Bijeljine, Brčkog i Donjih Žabara, gdje je pretraženo deset sumnjivih lokacija.

"Sukladno naredbi Suda i Tužiteljstva BiH, na području Bijeljine, Brčkog i Donjih Žabara poduzimaju se mjere i radnje uhićenja, pretresa objekata i pregleda osoba te privremenog oduzimanja predmeta koji potiču iz počinjenja kaznenih djela", stoji u priopćenju Granične policije. Na meti su pripadnici organizirane kriminalne skupine koja je od siječnja do travnja 2019. godine na području Bijeljine, Brčkog, Bihaća i Bosanske Gradiške krijumčarila migrante iz zemalja visokog migracijskog rizika, a najčešće Pakistana, Irana, Iraka i Sirije.

Skupinu je činilo ukupno jedanaest državljana BiH, koji su iz Srbije u BiH prokrijumčarili najmanje 140 ilegalnih migranata.

Iz Granične policije BiH podsjetili su kako su u 2018. i od početka ove godine zabilježili 78 kaznenih djela povezanih s krijumačernjem ilegalnih migranata.