14 mjeseci zatvora

Nedomišljati krijumčari pokušali migranta kroz Eurotunnel prevesti u lijesu

10.04.2019 u 12:54

Bionic
Reading

Dvojica Poljaka osuđena su na 14 mjeseci zatvora bez prava na pomilovanje jer su u lijesu pokušali prokrijumčariti iračkog migranta, objavio je sudski izvor u Coquellesu na sjeveru Francuske

Dvojica profesionalnih vozača stigla su 2. travnja pred Eurotunnel s furgonom natovarenim lijesovima 'namijenjenih za isporuku u Velikoj Britaniji', obrazložili su.

Međutim, kada su nadležni službenici obavljali sustavnu kontrole tereta prije ukrcaja vozila na vlak za Englesku, 'pronašli su iračkog državljanina', živog i zravog 'položenog u jednom od lijesova', rekao je državni odvjetnik Pascal Marconville.

Uzalud su se dvojica Poljaka branila da nisu znala za migranta u jednom od lijesova, jer tužiteljstvo je utvrdilo da 'se lijes mogao otvoriti samo ako se razbije pečat, stoga migrant nikako nije mogao sam ući i smjestiti se bez pomoći izvana'.

Dvojica vozača osuđena su na 14 mjeseci zatvora bez prava na pomilovanje 'za pomaganje osobi neregulirana statusa (...) u nedostojnim uvjetima'.

'U ovom slučaju postoje otežavajuće okolnosti jer smjestiti osobu u lijes, a prevoziti je na taj način nedostojno je', obrazložio je državni odvjetnik.