POVRATAK PROLJEĆA

U petak napokon zatopljenje do +16

25.03.2013 u 13:15

Bionic
Reading

Nakon posljednje marčane bure i zimskog ugođaja od petka će u cijeloj Hrvatskoj naglo zatopliti pa će za vikend temperature nerijetko prelaziti +16 stupnjeva, no vrijeme će i dalje ostati promjenjivo s kišom, najavljuju prognostičari

U utorak će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežito do potpuno oblačno. U unutrašnjosti će padati slab snijeg i susnježica, u Dalmaciji povremeno slaba i umjerena kiša, dok će na sjevernom Jadranu biti uglavnom suho. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak i sjeverac. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena do jaka bura s olujnim udarima, a na preostalom dijelu umjeren, na otvorenom moru do jak, sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -5 do 1, dok će na Jadranu biti od 0 na sjevernom do 9°C na južnom. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od -2 do 3, a na Jadranu od 4 na sjeveru do 11°C na jugu.

U srijedu će u unutrašnjosti biti pretežno do potpuno oblačno, ujutro još ponegdje sa slabim snijegom i susnježicom. Na Jadranu i u zaleđu Dalmacije bit će pretežno sunčano, ponegdje s prolazno umjerenom naoblakom. Vjetar će biti u slabljenju. U unutrašnjosti će puhati slab sjeveroistočnjak, a na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -6 do -1, dok će na Jadranu biti od 1 na sjevernom do 8°C na južnom. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 0 do 4, a na Jadranu od 6 na sjeveru do 13°C na jugu.

U četvrtak će na Jadranu i u zaleđu Dalmacije biti pretežito do potpuno oblačno sa slabom do umjerenom kišom. Najmanje kiše očekuje se u Istri, a najviše na južnom Jadranu gdje su navečer mogući i neverini. U unutrašnjosti će ujutro biti djelomice sunčano, no postepeno će se jače naoblačiti, pa je navečer moguća slaba susnježica i kiša. U unutrašnjosti će vjetar biti slab. Na sjevernom Jadranu će puhati slaba bura, a na srednjem i južnom umjereno, na otvorenom moru do jako, jugo. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -4 do 1, dok će na Jadranu biti od 3 na sjevernom do 12°C na južnom. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 2 do 7, a na Jadranu od 9 do 14°C.

U petak će jutro već biti osjetno toplije od prethodnih dana. U cijeloj Hrvatskoj očekuje se nestabilno, promjenjivo oblačno vrijeme s povremenom kišom i više oblaka na Jadranu. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a duž Jadrana slabo do umjereno jugo. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od 1 do 6, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviše dnevne u cijeloj će Hrvatskoj biti od 9 do 16°C.

Za vikend nas u cijeloj Hrvatskoj očekuje nova epizoda oblačnog i kišnog vremena s južinom, a temperature će porasti još koji stupanj.