koronavirus

U Osječko-baranjskoj županiji 12 novooboljelih, proboj u KBC: zaraženo šest medicinskih djelatnika i 13 pacijenata

18.07.2020 u 11:38

Bionic
Reading

Tijekom posljednja 24 sata Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i KBC Osijek testirali su 278 uzoraka od kojih je 12 bilo pozitivno na koronavirus, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite

Pozitivne osobe Zavod za javno zdravstvo u svojoj evidenciji vodi prema ispostavama Zavoda te je prema dostupnim podacima sedam novopozitivnih osoba s područja Osijeka, dvije s područja Đakova, jedna s područja Valpova i Donjeg Miholjca i dvije s područja ispostave Beli Manastir.

Zatvoren dio stacionara Zavoda za bolesti srca i krvnih žila

Kako navode, na koronavirus je pozitivno šest medicinskih djelatnika i 13 pacijenata KBC-a u Klinici za unutarnje bolesti. Zbog toga je u suradnji s epidemiolozima zatvoren dio stacionara Zavoda za bolesti srca i krvnih žila gdje se nalaze oboljele osobe, a preostali dio Klinike za unutarnje bolesti i dalje funkcionira uobičajeno.

Iz Stožera napominju kako nije zatvoren Objedinjeni hitni bolnički prijem KBC-a, koji radi jednakim intenzitetom od početka pojave koronavirusa. Dodaju i kako sve Klinike KBC-a rade prema naputku Ministarstva zdravstva i Stožera civilne zaštite RH u sklopu mjera reaktivacije zdravstvenog sustava.

  • +14
Koronavirus u Osijeku Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Trenutno je u KBC-u hospitalizirano ukupno 36 osoba oboljelih od koronavirusa, a na respiratoru su četiri osobe. 52 nova kontakta su stavljena u samoizolaciju pa se sada na području ove županije u samoizolaciji nalazi 450 osoba.

Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji. Od 14 provjerenih osoba, sve su zatečene na adresi stanovanja i nije utvrđeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije, navode iz Stožera.