VUKOVARSKA ŽUPANIJA

U osam mjeseci u prometu stradalo 53-oje djece

03.09.2009 u 14:32

Bionic
Reading

Od siječnja do kolovoza ove godine na cestama vukovarsko-srijemske Policijske uprave djeca su bila sudionici u 109 prometnih nesreća, u kojima je 53-oje djece stradalo, među kojima jedno smrtno.

U tim nesrećama osmero djece je teško ozlijeđeno, a 44-ero lakše, što je za oko 23 posto više u odnosu prema istom razdoblju 2008. godine, kada je stradalo 43-roje djece, navodi se u izvješću PU vukovarsko-srijemske.

Policija ističe kako je u uporedbi s istim razdobljem prošle godine, kada se na cestama PU vukovarsko-srijemske dogodilo 127 nesreća u kojima su sudjelovala djeca, ove godine zabilježeno smanjene takvih nesreća za oko 14 posto. No, iako je broj prometnih nesreća u kojima su sudjelovala djeca smanjen u odnosu na lani, povećan je broj stradale djece.

Prometne nesreće u kojima su sudjelovala djeca čine 11,1 posto nesreća u prvih osam mjeseci ove godine, tijekom kojih se u Vukovarsko-srijemskoj županiji dogodilo ukupno 986 prometnih nesreća, navodi policija.

Najavljuje i da će se u subotu i nedjelju, 5. i 6. rujna u gradovima Vinkovcima, Vukovaru i Županji provesti akcija "Djeca, prijatelji u prometu", u kojoj će policijski službenici u školama organizirati razgovor s učenicima prvih razreda i njihovim roditeljima o tome kako se ponašati u prometu.