HDZ VS. JOVANOVIĆ

'U obranu Snjeguljice Kosor ustalo je sedam patuljaka'

02.02.2011 u 16:13

Bionic
Reading

Nakon jučerašnje press-konferencije SDP-ovog Željka Jovanovića na kojoj je vrh HDZ-a ponovno prozvao da je zločinačka organizacija, još jednom je stigao odgovor iz HDZ-a, koji je Jovanovića nazvao najkorumpiranijom osobom u Hrvatskoj

Kako bi se obračunali sa SDP-ovim Željkom Jovanovićem, HDZ-ovci su ovaj put izvukli jake snage -  potpredsjednika Sabora i stranke Ivana Jarnjaka i potpredsjednika stranke i predsjednika Kluba zastupnika Andriju Hebranga, no razmišljanja i izjave nisu se promijenili od zadnjeg obračuna na liniji HDZ - Jovanović.

'Nismo mislili da ćemo biti u situaciji da kao parlamentarna stranka moramo reći javnosti da takve radikalizacije na političkoj sceni kako to sada radi SDP nikada nije bilo. Nismo mislili da će SDP doći na tako niske strane. Nevjerojatno je kojom lakoćom iz SDP-a dolaze najteže moguće kvalifikacije koje postoje. Jer prozvati jednu stranku zločinačkom i čelnike te stranke zločincima je moguće samo po Kaznenom zakonu nakon pravomoćne presude', poručio je Jarnjak, dodavši da je to što SDP radi govor mržnje i netolerancije.

Zbog, kako kaže, vrijeđanja i prijetnji Jovanović je zasmetao i Andriji Hebrangu, koji je poručio da SDP-ovac svojim optužbama želi zaustaviti hrvatski put u Europsku uniju i prikriti kriminal svoje stranke.

'Iza takve retorike skriva svoju korumpiranost. On je najkorumpiraniji političar u Hrvatskoj. On korupciju producira umjesto da se protiv nje bori', rekao je Hebrang. Spomenuo je pritom kako je kao predsjednik Upravnog vijeća riječkog KBC-a istodobno radio za jednu farmaceutsku tvrtku koja je s tom bolnicom sklapala unosne ugovore, prikrivao istinu o Riječkim tržnicama, jednom SDP-ovcu omogućio da dođe do 30 tisuća kvadrata gradskog zemljišta, da nije na Nacionalnom vijeću za suzbijanje korupcije potegnuo pitanje kako je predsjednik SDP-a Zoran Milanović došao u posjed dva stana, kao što nije ni otvorio temu sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić za koju je državna revizija utvrdila brojne nepravilnosti.

Jovanović je bijesan na HDZ jer mu je HDZ srušio njegovu Jugoslaviju i pobijedio njegovog najdražeg političara Slobodana Miloševića čiji je fan bio i tu je njegov politički kompleks koji daje dodatnu sol na njegovu mržnju i dodatni impuls za ovakve niske izljeve strasti', poručio je Hebrang

HDZ-ovac je dodao da ovakvu razinu dijaloga kakvu je Jovanović uveo neće prihvatiti, a zatražio je i da se SDP-ovca ukloni s mjesta predsjednika Nacionalnog vijeća za korupciju. Međutim, ovo nije prvi put da su u HDZ-u zatražili da se Jovanovića smijeni s te funkcije, pa su novinari pitali kada će HDZ konačno i formalno to pokrenuti.

'Možemo samo politički apelirati prema oporbi jer na čelu Vijeća imaju osobu ogrezlu u kriminal', zaključio je Hebrang, ponovno ostavivši sve u rukama oporbe.

Odmah je stigao odgovor i od samog Jovanovića

'Očito je istina ono čega se oni najviše boje jer se nakon moje jedne presice u obranu Snjeguljice Kosor dignulo sedam patuljaka. Njih sedam pokušava obraniti neobranjivo. Nakon svakog njihovog istupa raste rejting SDP-a, mene i političara koji govore istinu i koji ukazuju da je HDZ jedna zločinačka udruga koja svakim potezom oštećuje kvalitetu života u Hrvatskoj', poručio je Jovanović, dodavši da HDZ 'lažima i klevetama pokušava oprati svoje korumpirano lice koje je šminkao šminkom iz crnih fondova'.