pronađena eksplozivna naprava

U Njemačkoj uhićen ekstremni desničar: Spriječen teroristički napad?

10.04.2024 u 11:19

Bionic
Reading

Njemačka policija privela je jednu osobu u gradu Halleu zbog sumnje da je pripremala teroristički napad s ekstremno desničarskom pozadinom, javljaju njemački mediji u srijedu

„Prilikom pretresa stana uhićenog pronašli smo materijale koji ukazuju na to da uhićeni gaji prezir prema osobama koje se ne uklapaju u njegove svjetonazore“, rekao je državni odvjetnik Dennis Cernota za javni servis MDR.

Državno odvjetništvo je priopćilo kako je 36-godišnjak priveden još tijekom vikenda nakon što je s prozora svog stana uzvikivao rasističke parole i prijetio oružjem. Tom prilikom je pronađena i eksplozivna naprava koja je „spremna za upotrebu“.

„Mi polazimo od toga da je osumnjičeni ovom napravom namjeravao ubiti i ozlijediti druge osobe“, rekli su u odvjetništvu.

Policija trenutno ispituje je li osumnjičeni djelovao sam ili kao dio neke desno-ekstremističke skupine. Kako nadalje izvještava MDR, četvrt Hallea u kojoj je osumnjičeni živio, poznata je po napetostima koje vladaju između starosjedilaca i useljenika iz Afrike.