U IRAKU

U nizu napada ubijeno 10 ljudi, ranjeno 28

04.07.2011 u 19:31

Bionic
Reading

Deset osoba, među kojima pet policajaca i dvojica vojnika, ubijeno je, a 28 ih je ranjeno u nizu napada koji su se dogodili u ponedjeljak u Iraku, izvijestili su policijskih izvori

U sunitskoj pokrajini Anbaru, policajac i civil smrtno su stradali u napadu automobila bombe u blizini bolnice u Saklaviju, 60 km zapadno od Bagdada, izvijestio je zapovjednik policije Nuri al Džumaili. U istom je napadu ranjeno troje civila i pet policajaca.

General Faruk al Dugaifi, šef policije u Haditi, 210 km zapadno od Bagdada izvijestio je da su u napadu bombaša samoubojice u tome mjestu ranjena dvojica policajaca. U bagdadskoj četvrti Mansur ubijena su tri policajca, a četiri osobe, među kojima jedan policajac, ozlijeđene su u napadu bombom na policijsku ophodnju. U središtu glavnoga grada u napadu bombaša samoubojice ranjeno je pet policajaca. U pokrajini Babilon, u napadu bombom ubijen je vojnik, a ranjeno je dvoje civila. Ondje je ranjeno i troje djece koja su prekapajući po kanti za smeće stradala od podmetnute bombe.

U gradu Sadiji, u pokrajini Dijali ubijen je član Patriotske unije Kurdistana presjednika Džalala Talabanija. Napad su počinile nepoznate osobe, izvijestili su sigurnosni izvori, a u predgrađu Mosula ubijena je jedna osoba, a jedna je ranjena.

Lipanj je mjesec u kojemu je od početka godine smrtno stradalo najviše Iračana, ali i američkih vojnika. U napadima je smrtno stradao 271 Iračanin, među njima 155 civila, 77 policajca i 39 vojnika, izvijestili su ministarstvo zdravstva, ministarstvo obrane i ministarstvo unutarnjih poslova, što je za 34 posto više smrtno stradalih nego u svibnju.