NEPOŠTIVANJE SUDA

U nekoliko minuta Angelski vraćen pa ponovno udaljen s posla

zoran angeleski

zoran angeleski

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Novinar Glasa Istre Zoran Angeleski prošlotjednom odlukom pulskog Općinskog suda od danas bi trebao ponovno raditi u novinskoj kući koja mu je nedavno uručila izvanredni otkaz, no nakon što je jutros u nazočnosti javnog bilježnika potpisao da je vraćen na posao, uslijedila je nova suspenzija!

U razmaku od samo nekoliko minuta od 'izvršenja' sudske mjere privremenog vraćanja na rad, Uprava Glasa Istre Novine d.o.o. uručila mu je dokument kojim ga ponovno udaljava s posla, s obrazloženjem da se ogriješio o čl. 149 stavak 9 Zakona o radu.

Naime, kako je vidljivo iz posljednje odluke o suspenziji, Uprava smatra da se ogriješio o Zakon o radu jer prilikom pokretanja sudskog spora nije zatražio od društva povratak na posao, nego ga je ishodio izravno sudskim putem.

U obrazloženju odluke Uprave, koju potpisuje Dražen Žmak, navodi se da je Angelski, po mišljenju društva Glas Istre Novine, od Općinskog suda u Puli 'nedopušteno zatražio donošenje privremene mjere privremenog vraćanja na rad', kao i mišljenje da je sud 'tu mjeru nezakonito donio'.

'Smatram da je to nepoštivanje sudske odluke i ismijavanje suda. Sa svojom odvjetnicom Loredanom Štok hitno ćemo poduzeti odgovarajuće mjere za zaštitu mojih prava', kratko je komentirao jutrošnji šokantni obrat novinar Zoran Angelski, koji bi prema sudskom rješenju, a koje Uprava očito izigrava, do okončanja sudskog spora morao biti privremeno vraćen na rad.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi