prognoza

U nedjelju iznimno toplo, a evo kakvo nas vrijeme očekuje na početku novog tjedna

04.02.2024 u 07:20

Bionic
Reading

U nastavku veljače bit će još toplije nego prošlih dana, uz promjenjivu naoblaku te sve češću i zamjetniju južinu, pri čemu će i povremena kiša u malim količinama biti sve češća, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega. Uz sve to, valja spomenuti i mjestimičnu maglu, osobito u nedjelju i ponedjeljak.

U HRT-ovoj prognozi vremene se navodi da će u nedjelju u dijelu istočne Hrvatske prolazno biti više oblaka uz malu vjerojatnost za poneku kap kiše.

'Vjetar pritom slab do umjeren zapadni i jugozapadni, a temperatura će od jutarnjih 0 do 4 °C danju porasti do vrijednosti između 14 i 17 °C. U središnjoj Hrvatskoj od 13 do 16 °C, a ujutro između 0 i 4 °C.

Tijekom dana dosta sunčanog vremena, ponegdje uz umjerenu pa i povećanu naoblaku, a ujutro mjestimice može biti magle. Zapuhat će popodne ponegdje jugozapadnjak. Jugozapadnog vjetra bit će i u Gorskom kotaru te na dijelu Like i sjevernog Jadrana. Prema otvorenom moru pak puhat će sjeverozapadni vjetar. Bit će većinom sunčano, u prvom dijelu dana mjestimice s maglom koja može smanjivati vidljivost. Najviša dnevna temperatura od 12 do 15 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danju uglavnom između 14 i 17 °C. Prevladavat će sunčano, u poslijepodnevnim satima prema otvorenom moru mjestimice uz umjeren sjeverozapadnjak pri čemu će more biti malo valovito. Ujutro ponegdje može biti magle u Zagori, ali i na nekim otocima. Obilje sunčanog vremena i na krajnjem jugu naše domovine gdje će također popodne biti slabog i umjerenog sjeverozapadnog vjetra, uglavnom na otvorenom moru, a u jutarnjim satima uz obalu će mjestimice puhati bura i istočnjak. Najviša temperatura od 15 do 17 °C.

U prvoj polovini novog tjedna u kopnenom području nastavak gotovo prave proljetne topline. Pritom postupno sve više oblaka u krajevima uz Jadran, gdje od utorka može biti i mjestimične slabe kiše. Puhat će uglavnom jugozapadni vjetar koji neće biti jak. Na Jadranu će osim jugozapadnjaka biti i jugoistočnog vjetra. Sunčanije prema jugu, a ponegdje je na sjevernom dijelu u utorak te osobito u srijedu povećana vjerojatnost za malo kiše. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati', navodi se u prognozi vremena HRT-a.

  • +2
Zalazak sunca u Zagorju Izvor: Pixsell / Autor: Josip Mikacic/PIXSELL