PLINIO CUCCURIN

'U nedjelju Istrani biraju između jednoumlja i dijaloga'

27.05.2009 u 08:13

Bionic
Reading

Predsjednik udruge 'Ladonja - savez za bolju Istru' i njezin kandidat za istarskog župana Plinio Cuccurin ocijenio je sinoć na godišnjoj skupštini udruge u Balama kako su njezini rezultati na lokalnim izborima dokaz da su građani Istre prepoznali i prihvatili snagu čija je zadaća mijenjati Istru.

'Naši novoizabrani načelnici i vijećnici dokaz su da u Istri može i mora proći opcija koja se zalaže za demokraciju po mjeri svakog njezinog građanina, bez obzira na porijeklo, socijalni status ili pripradnost određenoj političkoj stranci', istaknuo je Cuccurin na skupštini 'Ladonje', održanoj u povodu prve obljetnice postojanja.

Kazao je kako su građani svojim glasom 'Ladonji' omogućili da postane nezaobilazna politička snaga u Istri, čime je, istaknuo je, ostvarena 'nemoguća misija'.

Međutim, dodao je Cuccurin, u toj misiji još nisu gotovi jer se u nedjelju donosi odluka tko će u sljedeće četiri godine predstavljati istarske građane u zemlji i svijetu, tko će zastupati njihove interese i boriti se za njihovu budućnost. Upravo u nedjelju, kazao je Cuccurin, građani će odlučiti 'jesu li za Istru jednoumlja, ili Istru u kojoj vlada konsenzus, tolerancija i dijalog'.

'U nedjelju ćemo saznati li Istra sinonim napretka, a istarski građani dobitnici ili gubitnici demokracije', zaključio je u Balama predsjednik 'Ladonje' Plino Cuccurin, koji se za mjesto istarskog župna u drugom krugu lokalnih izbora u nedjelju natječe s aktualnim županom Ivanom Jakovčićem

Prva skupština 'Ladonje' održana je u Balama, mjestu gdje je sve i počelo još prije pet godina osnivanjem nezavisne liste kojoj su se kasnije priključile i druge, rečeno je na skupštini.

U 'inventuri' godišnjih aktivnosti udruge istaknuto je kako je u samo godinu dana 'Ladonja' osvojila ukupno 73 nezavisnih vijećničkih mandata u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Na skupštini je, uz ostalo je, odlučeno da se osnuje odbor vijećnika u kojem će biti svi vijećnici izabrani u gradska i općinska vijeća te da se sjedište udruge iz Tinjana preseli u Pulu.