DRNIŠ SE OPRAŠTA OD ANTONIJE

'U meni tinja nada da ovo još nije kraj'

30.11.2012 u 16:02

Bionic
Reading

Nakon što su sinoć objavljeni rezultati DNK analize kojom je potvrđeno kako posmrtni ostaci, pronađeni prije dva dana uz cestu na ugibalištu za kamione u blizini Modruša, pripadaju Antoniji Bilić iz Kričaka, u drniškoj Srednjoj školi 'Ivan Meštrović' koju je Antonija pohađala u vrijeme nestanka nastava je jutros započela minutom šutnje

U holu škole otvorena je knjiga žalosti, Antoniji su posljednje zbogom uputili brojni učenici i profesori. Njezine kolege učenici iz srednje škole danas su nam potišteno kazali da su ipak cijelo vrijeme živjeli u nadi da je Antonija živa.

Uprava i djelatnici škole jutros su posjetili obitelj Bilić u Kričkama, kako bi izrazili sućut.

'Ja sam još u šoku, iako su rezultati potvrdili da je riječ o Antoniji u meni kao da još tinja nada da to nije kraj. Sve me jako pogodilo kao osobu, čini mi se kao da sanjam najružniji san. Utjeha nam je to da je pronađena, da ćemo je ispratiti na posljednje počivalište, da je možemo dostojno sahraniti i pomoliti se kao vjernici na njezinom grobu. Neizvjesnost je ipak bila najteža, ovako se istina barem donekle zna', kazao je ravnatelj škole Ivan Zeljko.

Antonijina vjeroučiteljica koja joj je tri godine držala nastavu Veronika Kosor rekla je za Radio Drniš: 'Bila je pametna mlada djevojka, razvijene intelektualne svijesti da duhovne vrijednosti imaju ključnu ulogu u izgrađivanju društva. Bila je zrelija od svojih vršnjaka. Imala je puno povjerenje u ljude. Zbog tog svog neiskvarenog povjerenja ušla je u kamion Dragana Paravinje, a sa željom da što prije dođe kući. Bila je puna života, vedrine, poleta. Često je izražavala spremnost da svojim angažmanom nešto promijeni u društvu. Vjerovala je u Boga, te da čovjek živi i nakon zemaljskog života. Vjerujem da sada molitvom prati svoju obitelj i prijatelje'.