POZITIVNIH 1567

U Međimurskoj županiji 198 novozaraženih

29.11.2020 u 12:12

Bionic
Reading

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda obrađeno je 369 uzoraka od čega je evidentirano 198 pozitivnih slučajeva.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto ukupno 23.120 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije, priopćio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Testiranjima antigenskim brzim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o jednom pozitivnom slučaju, dok je epidemiološka služba na temelju kliničke slike, odnosno bez testiranja, dijagnosticirala covid-19 kod pet osoba.

Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji trenutno je 1.567.

Stožer je priopćio i da su u Županijskoj bolnici u Čakovcu hospitalizirano 102 pacijenta pozitivnih na koronavirus, od toga je njih osam hospitalizirano unutar 24 sata.

Na respiratoru je 10 pacijenata.

Popunjenost bolnice za pacijente pozitivne na koronavirus u nedjelju je 78 posto.

U zdravstvenom sustavu na koronavirus je pozitivno sedam liječnika, 11 medicinskih sestara i dva bolničara, a u samoizolaciji su tri liječnika i 19 medicinskih sestara.