TEMPERATURNI ŠOK

U Kninu oboren rekord star 51 godinu

26.05.2009 u 13:37

Bionic
Reading

Ljeto još nije kalendarski niti započelo, a u Kninu je već oboren rekord temperaturnih vrijednosti za svibanj u posljednju 51 godinu. Maksimalna dnevna temperatura zraka u Zvonimirovom gradu dosegnula je ovih dana 34 Celzijeva stupnja, što je za skoro stupanj više od dosadašnjeg rekorda od 27. svibnja 1958. godine, kada je izmjereno 33,2 stupnja

Inače su temperature zraka krajem svibnja na kninskom području između 29 i 31 Celzijevih stupnjeva, kažu nam u kninskoj Meteorološkoj stanici, piše Jutarnji list

U osam sati ujutro temperatura je iznosila 21 stupanj, da bi već u 11 sati skočila na 30 stupnjeva. Meteorolozi kažu da ovako neuobičajeno vruć svibanj ne mora značiti i najavu paklenoga ljeta.

Do kraja ovoga tjedna vrućine će prestati, jer se očekuje osvježenje s pljuskovima i grmljavinom, a već u petak temperatura bi trebala pasti na ugodnih 24 stupnjeva, ističu kninski meteorolozi.

Zbog rekordno visokih temperatura, u Domu zdravlja Knin nisu imali puno dodatnog posla. U Hitnoj službi u utorak su zabilježili dvije intervencije zbog vrućine.

Građani Knina već su navikli da je njihov grad najtopliji u Hrvatskoj, pa se jako dobro znaju čuvati od ekstremnih temperatura i pridržavaju se liječničkih savjeta. Najgore je onima koji po velikim vrućinama moraju raditi na otvorenom.