mjere zaštite

U Karlovcu pripreme za redovite mjere obrane od poplave, podijeljeno 4 tisuće vreća s pijeskom

  • Autor: I.V./Hina
  • Zadnja izmjena 29.09.2022 11:50
  • Objavljeno 29.09.2022 u 11:50
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

U karlovačkim naseljima uz rijeke podijeljeno je jučer i danas 4.000 vreća s pijeskom, a punjenje većeg broja vreća se nastavlja, jer se za sutra očekuje proglašavanje redovitih mjera obrane od poplava, priopćeno je u četvrtak sa sjednice gradskog Stožera Civilne zaštite

Procjene Državnog hidrometeorološkog zavoda i Glavnog centra za obranu od poplava Hrvatskih voda su da će zbog obilnih kiša u Gorskom kotaru najveći val Kupom u Karlovcu prolaziti u noćnim satima s četvrtka na petak pa Stožer poduzima mjere zaštite, sve u koordinaciji s ugroženim dijelovima grada Brodarci, Borlin, Gradac, Vodostaj, Donje Mekušje, Husje, Kobilić i Koritinja.

Stožer Civilne zaštite Grada Karlovca naložio je tvrtkama zaduženima za razne radove na području grada Karlovca da zajedno sa svojim izvođačima radova “kontinuirano uređuju prometnice i vode brigu o gradilištima”. U pripravnosti su i na terenu vatrogasci i ostale operativne snage Civilne zaštite, kao i zaposlenici gradskih tvrtki. Najavljeno je također da je kolegij Stožera u kontinuiranom zasjedanju i da će u popodnevnim satima informirati građane o stanju obrane od poplave, a kontakti Stožera su: stozer.cz@karlovac.hr i 099 5284 728.

  • +20
  • +17

Izvanredno stanje zbog vodostaja Kupe

Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj