UDARIO IH BMW

Detalji tragedije u Istri: Poginuo policajac i teško ozljeđena policajka na putu do posla

23.06.2019 u 10:13

Bionic
Reading

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na cesti Tar - Poreč, poginuo je jedan policajac, a policajka je teško ozlijeđena.

Nesreća se dogodila oko 6,45 kad je 24-godišnjak, vozeći se u BMW-u pulskih oznaka iz smjera Tara prema Poreču, udario u stražnji dio Fiata kojim je u istom smjeru vozila 43-godišnja policajka, rekla je za HRT glasnogovornice istarske policije Suzana Sokač.

Automobil kojim su policajci išli na posao odbačen je izvan kolnika, gdje je udarilo u stablo i zatim se potom se vratilo na kolnik, prevrnuvši se na krov. Policajac je ispao iz automobila i poginuo na mjestu nesreće, dok je teško ozljeđena policajka prebačena u Opću bolnicu Pula.

Vozač BMW-a prošao je bez ozljeda i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

  • +5
Poginuo policajac u teškoj prometnoj nesreći na cesti Tar-Poreč Izvor: Cropix / Autor: Danijel Bartolic / CROPIX

Sve okolnosti nesreće još se utvrđuju. Osim policijskih službenika očevidu je na mjestu nesreće nazočila i zamjenica županijskog državnog odvjetnika Andrea Štefekov Ivandić.