nema novozaraženih

U Istri osam osoba zatečeno u kršenju mjera samoizolacije

27.04.2020 u 11:08

Bionic
Reading

Istarska policija je tijekom vikenda zatekla osam osoba u kršenju mjera samoizolacije, na porečkom području Poreča pet, a troje na i na području Umaga, Buzeta i Pule, izvijestila je u ponedjeljak policija

'Protiv svih prekršitelja, koji su usprkos strogim zabranama izašli iz svog doma i ostvarili kontakt s drugim osoba, čime su ugrozili zdravlje drugih ljudi, policija je dostavila obavijesti državnom inspektoratu radi poduzimanja daljnjih mjera i izricanja odgovarajućih sankcija', istaknula je za Hinu glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Podsjetila je koliko je od iznimne važnosti za zdravlje cijele zajednice da se građani kojima je određena mjera samoizolacije bez iznimki pridržavaju mjere i ne izlaze iz svojih domova i ne ostvaruju socijalne kontakte.

'Osim što kršeći mjere mogu naškoditi sebi i biti novčano kažnjeni, mogu ugroziti i zdravlje svojih bližnjih i cijele zajednice', upozorila je Vitasović.

Nadzorom Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima utvrđeno je da se građani pridržavaju mjere, da se ne grupiraju i održavaju socijalnu distancu, a pri kontroli e-propusnica na policijskim punktovima, koji su postavljeni na prometnim pravcima prema susjednoj Primorsko-goranskoj županiji, tijekom cijelog vikenda zatečeno je tek šest građana koji nisu imali propusnice te im nije omogućen odlazak na području susjedne županije, izvijestila je glasnogovornica istarske policije.

I dalje nema novooboljelih u Istri, već deseti dan zaredom, a od jedanaest ispitanih uzoraka brisa svi su negativni na koronavirus, izvijestili su u ponedjeljak iz Stožera civilne zaštite Istarske županije.

U nedjelju je izliječen još jedan pacijent, što čini ukupno 82 izliječenih od Covida-19 u Istarskoj županiji, a u pulskoj bolnici trenutno je hospitaliziran samo jedan pacijent pozitivan na novi koronavirus.