ZATVORENE PROMETNICE

U Istri istovremeno buknula čeitri požara

POŽAR ISTRA

POŽAR ISTRA

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Istra je ponovno u plamenu. Gori na Poreštini, Pazinštini na području kod Sv. Petra u Šumi te između Galižane i Fažane. U Istru su upućene i zračne snage iz Vatrogasno operativnog središta Divulje, koje se po potrebi preraspoređuju s jednog požarišta na drugo

Dobrovoljna vatrogasna društva i vatrogasci JVP-a bore se s trećim ovoljetnom velikim požarom na području Baderne, desetak kilometara od Poreča. Izgorjelo je oko 50 ha šume i niskog raslinja, a gasiteljima na terenu pomažu i kanaderi.

Zbog vatre koja se približila prometnici, zatvorena je državna cesta D48 Baderna – Tinjan, od skretanja za mjesto Banki. Zbog požara, koji je izbio oko 14 sati kod Galižane, zatvorena je i cesta prema Vodnjanu, a kako izvješćuje HAK obilazni pravac za Vodnjan je partizanskim putem preko Fažane.

Također, u tijeku je i gašenje požara na pazinskom području, između Žminja i Pazina, kod mjesta Pariži. Gasiteljima u Istri gašenje otežava jak vjetar, kao i činjenica da je zbog dugotrajne suše i visokih temperatura, koje danas posvuda u Istri dosežu 35 stupnjeva Celzijusa, rastlinje presuho i lako zapaljivo.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi