vremenska prognoza

U Hrvatskoj oblačno i vjetrovito, mjestimice će biti kiše i snijega, a u ponedjeljak stižu minusi

27.02.2022 u 09:04

Bionic
Reading

Promjenljivo do pretežno oblačno i vjetrovito. U Dalmaciji mjestimice kiša, a u njenoj unutrašnjosti i u sjevernim predjelima oborina na granici kiše i snijega, dok će u gorju padati snijeg, prognozira za nedjelju Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Snijeg nošen burom moguć je lokalno i uz obalu. Popodne postupan prestanak oborine, a prema večeri i smanjenje naoblake. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u gorju na udare i olujan. Na Jadranu jaka i olujna bura, a uglavnom podno Velebita i s orkanskim udarima.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 5 do 9, u Dalmaciji malo viša, a u gorskim predjelima od 0 do 2 stupnja Celzijeva.

Pogledajte kako je prije koji dan bura prevrnula kamion na mostu u Dubrovniku.

Bura prevrnula kamion na mostu u Dubrovniku Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Za sutra, ponedjeljak 28. veljače, DHMZ prognozira da će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. U unutrašnjosti uz povremeno više oblaka mjestimice slab snijeg, a slabih oborina na granici kiše i snijega bit će ponegdje u Dalmaciji te potkraj dana i na riječkom području. Najviše sunčana vremena očekuje se na sjevernom Jadranu. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena do jaka bura, na sjevernom dijelu s olujnim udarima. Najniža temperatura zraka od -4 do -1, na Jadranu od 1 do 6 °C, a najviša dnevna uglavnom između 1 i 5, na Jadranu 8 i 11 °C.