REAKCIJE NA SANADEROVO SVJEDOČENJE

'U HDZ-u misle da će im Sanader opet dobiti izbore'

Gordan Maras Davor Bernardić SDP

Gordan Maras Davor Bernardić SDP

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletić

Svjedočenje Ive Sanadera svatko tumači kako mu odgovara. HDZ-ov Boris Kunst rekao je: 'Od bivšeg premijera mogli ste čuti da premijerka Kosor nije bila član Povjerenstva i ne vidim razloga zašto bi ona trebala biti pozvana kao svjedok i što bi se njezinim svjedočenjem više dobilo', dok SDP-ov Gordan Maras inzistira da se Kosor pozove kao svjedokinja i poručuje HDZ-u da mu Sanader neće donijeti i sljedeće zbore

'Tresla se brda, a radio se miš. Mislim da je svjedočenjem gospodina Sanadera nismo ništa više čuli ili saznali nego što smo čuli dosad od ostalih svjedoka', kaže Boris Kunst.

Tko je govorio istinu, Polančec ili Šuker, Kunst ni nakon upornog inzistiranja nije želio reći.

'S obzirom na to da je DORH zatražio transkripte s tih svjedočenja, njegov je posao da utvrdi tko je govorio istinu, s time ne bih licitirao niti bih prognozirao', kaže Kunst i dodao da moli da ga se to ne pita. Je li Šuker bio upoznat s ugovorom, također nije bio voljan prokomentirati.

SDP-ov Gordan Maras rekao je da su se Sanaderovim svjedočenjem neke sumnje koje su sumnjali - potvrdile: 'Rekao je da Šuker nije govorio istinu... Nažalost, neke osobe koje su još uvijek aktivne u ovoj vladi, koje pokušavaju postaviti stvari kao da ih se ne sjećaju, sve su sudjelovale u donošenju odluka.'

Na pitanje je li pozicija premijerke Jadranke Kosor danas lošija nego jučer, Maras kaže da je njezina pozicija ista otkad je postala premijerka. 'To je vlada kontinuiteta koju je postavio Ivo Sanader i nastavili su istu politiku. Sada pokušava postaviti stvari kao da u tome nije bila sudjelovala, a bila mu je desna ruka i on je to potvrdio. Jedini problem HDZ-a je to što oni misle, a varaju se, da će opet izbore dobiti bivši premijer Sanader, ali ovaj put bez rečenice Jdranke Kosor - Kud Ivo, tu i ja - nego nešto drugo.

HDZ želi prebaciti odgovornost za sve loše odluke na jednu ili dvije osobe, što je nemoguće', zaključio je Maras.

SDP-ov Josip Leko rekao je da je Sanaderovo svjedočenje pokazalo je da su cijela Vlada i Predsjedništvo HDZ-a znali i odlučivali o privatizaciji Ine ovako kako je ona učinjena. 'Ivo Sanader je branio svoju politiku privatizacije Ine i politiku njegove vlade, međutim, problem je što tu politiku ne prihvaća sadašnja vlada koja je njega naslijedila u njegovom mandatu', rekao je Leko. On nije zadovoljan jer nije dobiven razložan odgovor zašto je kupljen plinski biznis. Osvrnuo se i na pitanje je li Jadranka Kosor sukreirala politiku privatizacije Ine kroz Povjerenstvo ili je samo sudjelovala. 'Pa kome ćemo vjerovati? Onima koji su bili logični, a to su Polančec i Sanader', rekao je Leko.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi