EKSPLOZIJA STRELJIVA

U eksploziji u protuterorističkom odjelu pakistanske policije 12 mrtvih

25.04.2023 u 06:40

Bionic
Reading

U eksploziji streljiva nastaloj zbog kratkog spoja u ponedjeljak u protuterorističkom odjelu pakistanske policije poginulo je najmanje 12 i ranjeno 50 ljudi, rekle su vlasti koje su ih isprva pripisale bombaškom napadu

Eksplozije 'u uredu' policije u Kabalu, u dolini Swatu, na sjeverozapadu, prouzročile su 'rušenje zgrade do temelja', rekao je Khalid Sohail, načelnik policijske službe za suzbijanje terorizma.

Policijski načelnik Swata, Shafi Ullah Gandapur dodao je u razgovoru s novinarima da je eksplozije prouzročio kratki spoj u podrumu u kojemu su bile 'ručne bombe i druga eksplozivna sredstva'. 'Ništa ne upućuje da bi eksplozije bile povezane s napadom izvana ili s napadom bombaša samoubojica', rekao je.

  • +2
Granica Afganistana i Pakistana Izvor: EPA / Autor: Stringer

Policijski čelnik Akhtar Hayat rekao je da su 'većina žrtava policajci'. Pakistanske talibane su povezivali s dvama napadima na velike policijske stanice ove godine. Broj napada u Pakistanu je naglo porastao otkako su talibani preuzeli vlast u susjednom Afganistanu.

U napadu u dolini Swatu je bila ranjena Malala Yousafzai, tada 15-godišnjakinja koja se zauzimala za školovanje djevojčica, za što je poslije dobila Nobelovu nagradu za mir.