PRIPREMITE SE

U četvrtak pola metra snijega!

10.02.2013 u 11:28

Bionic
Reading

Cijela Hrvatska je pod snijegom. Padalo je i u Dubrovniku, a najhladnije je bilo jutros u Pazinu, gdje je izmjereno minus sedam stupnjeva

Niske temperature snijeg i olujni vjetar - Hrvatska se ponovo zabijelila. U Delnicma i Ogulinu napadalo je novih deset centimetara snijega, vozi se otežano na cestama u svim djelovima zemlje.

Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a zabijelilo je i na Hvaru, Omišu te Makarskom primorju. Zbog olujnog vjetra zabrana je prometovanja između Senja i Karlobaga autobusima na kat i motociklima.

'Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme', istaknula je Sandra Pučić iz Hrvatskog autokluba.

Snijeg će poslijepodne u potpunosti prestati u cijeloj zemlji, no moramo se pripremiti na novi snježni nalet i to već idući tjedan, upozorava Ankica Stojanović iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

'Od utorka do četvrtka snijeg bi trebao padati svaki dan i vjerojatno će se snježni pokrivač povećavati iz dana i dan desetak centimetara, možda i više. Znači da bi opet tamo negdje potkraj četvrtka moglo bi snijega i blizu pola metra', kazala je Stojanović.