stradao atelijer

[VIDEO/FOTO] U centru Zagreba se urušio dio zgrade, na sreću nitko nije ozlijeđen

03.08.2021 u 12:17

Bionic
Reading

Danas se u Medulićevoj ulici 12 u Zagrebu urušio dio zgrade u kojem je bio atelijer kojeg je koristio kipar Ivan Kujundžić

Kako javlja Večernji.hr, urušio se dio zgrade u Medulićevoj ulici, a koju su osim Kujundžića dobili i drugi umjetnici na korištenje. Prema njegovim riječima procjena šteta na skulpturama je oko 200 tisuća kuna, a Kujundžić kaže kako je prava sreća da nije u tom trenutku bio u toj prostoriji. Pokraj zgrade se nalazi gradilište.

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

'Tu su intenzivno radovi na gradilištu tri-četiri mjeseca. Doista moram priznati, u velikom djelu su oni rađeni po svim pravilima struke, no ovaj tu dio atelijera je bio jedan poseban, nadograđeni dio, o kojem se trebalo možda malo više voditi računa. Da li je bilo nekakvih propusta na gradilištu to će utvrditi inspekcija. Jučer sam ulazeći u ovaj prostor utvrdio velike diletacije, no nije bilo nikoga na gradilištu i mislio sam da se doista radi o nekom malom sporadičnom radu samog zemljišta, odnosno diletacije samog prostora. Jutros sam došao tu u atelijer, srećom da sam otišao na kavu jer sam u ovoj prostoriji radio i boravio. Sva sreća da sam izašao, nema žrtava na gradilištu i nitko nije ozlijeđen. Odmah sam se pojavio tu, zvali su me jer su mislili da sam nestao', rekao je Kujundžić za Večernji.

  • +10
Urušila se zgrada u centru Zagreba Izvor: Pixsell / Autor: Željko Lukunić