SUMNJIV UGOVOR

U centru Beograda postavili jelku od 83.000 eura, gradonačelnik hitno reagirao

21.12.2017 u 13:48

Bionic
Reading

Nakon što su srbijanski mediji objavili kako će Beograd imati jednu od najskupljih novogodišnjih jelki na svijetu, koja je postavljena tri dana prije nego što je donesena odluka o dodjeli ugovora, beogradski gradonačelnik Siniša Mali izjavio je u četvrtak kako će ugovor o jelki vrijednoj 83.000 eura odmah biti raskinut

Kako doznaje Pištaljka, skupocjenu jelku kupio je Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa s građanima grada Beograda od tvrtke Keep light po paprenoj cijeni od 83.000 eura.

Grad Beograd od te tvrtke već godinama kupuje prazničnu rasvjetu, za koju je, kako ističe Pištaljka, namješten prošlogodišnji i ovogodišnji natječaj za rasvjetu tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Odmah po objavljivanju vijesti o namještenom ugovoru, u četvrtak ujutro se oglasio beogradski gradonačelnik Siniša Mali izjavivši kako će ugovor za prazničnu jelku odmah biti raskinut.

Mali je novinarima kazao kako je i sam bio iznenađen cijenom jelke te da je ona prešla sve mjere. Gradonačelnik je dodao kako građani neće plaćati nikakve penale te da će se naknadno oglasiti nakon što provjeri je li sve bilo po zakonu.

'Ne mogu pratiti baš svaku javnu nabavu, ali evo, kako sam saznao, mislim da ne možete očekivati bržu reakciju', zaključio je Mali.

  • +54
Advent u Zagrebu 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanz

Nesuđena beogradska jelka je prema dogovorenoj cijeni znatno skuplja od one koja stoji ispred Rockefeller centra u New Yorku, za koju taj megapolis plaća 25.000 dolara. Beogradska jelka - visoka 18 metara i ukrašena s 200 plastičnih ukrasa te 40 plišanih vrpci - skuplja je i od najskuplje jelke na svijetu koja se nalazi u luksuznom hotelu Emirates Palace u UAE-u, a koja bez ukrasa košta 10.000 dolara.