VRIJEDNO PRIZNANJE

Po izboru CNN-a: Zagrebački advent među najboljim božićnim sajmovima na svijetu

08.12.2017 u 10:37

Bionic
Reading

Advent u Zagrebu dobio je još jedno veliko priznanje - CNN ga je uvrstio na popis 15 najboljih svjetskih božićnih sajmova, na kojemu je zauzeo mjesto ispred New Yorka

Kao najveću posebnost zagrebačkog adventa CNN navodi nenadmašni božićni tramvaj u kojem djeca i 'velika djeca' mogu u pratnji Djeda Božićnjaka i njegovih vilenjaka kružiti centrom grada.

Iz bogatog sadržaja koncentriranog u uličicama oko glavnog gradskog trga izdvojili su ledeni park, rezbarenje ledenih skulptura uživo, pop-up barove, štandove brze hrane i glazbene pozornice na otvorenom.

  • +29
Ponuda hrane na zagrebačkom adventu Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Postoji čak i područje posvećeno glupiranju', pišu na CNN-u aludirajući na fuliranje i navode kako posjetitelji tamo mogu zaplesati na ulici te jesti i piti koliko im srce želi.

  • +54
Advent u Zagrebu 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanz

Napominju i kako su Advent u Zagrebu već dvije godine korisnici turističkog portala Najbolje europske destinacije proglasili najboljim božićnim sajmom u Europi.

  • +14
Advent u Zagrebu Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Na vrhu ljestvice najboljih svjetskih božićnih sajmova, po izboru CNN-a, ove godine našao se Strasbourg, slijede Beč, Montreal, Prag, Firenca, Krakow, Birmingham, Kopenhagen, Berlin, Bruxelles, Barcelona, Budimpešta i Stockholm. Zagreb je na 14., a na posljednjem mjestu našao se New York.