SMRZLO IM SE ZNANJE

U busu otvorenih vrata vozili učenike na minus 11 stupnjeva

Bionic
Reading

Na minus 11, koliko izmjereno u županjskoj Posavini, srednjoškolci s područja općine Vrbanja putovali su do škole u Županji, udaljenoj 30-ak kilometara, autobusu s otvorenim vratima!

'Smrznuli smo se. Bilo nam je tako hladno da u rukama i nogama uopće nismo imali osjećaja. Sjedila sam u prednjem dijelu autobusa i toliko je puhalo da je bilo strašno. Vozač se pravdao time da ne smije zatvoriti vrata jer će se zalediti pa se neće moći otvoriti. Zanima nas u kakvim se mi to autobusima vozimo i vodi li itko računa o našoj sigurnosti jer ovo je sramotno i nedopustivo.

U vrijeme dok su naši roditelji prije 30 i više godina putovali u školu u Županju to je bilo uobičajeno, ali u današnje vrijeme tako nešto se ne bi smjelo ni događati ni tolerirati', požalili su se, novinarki Glasa Slavonije učenici iz vrbanjskog kraja, koji pohađaju Obrtničko- industrijsku školu u Županji.

Ivica Labrtić, organizator prometa u vinkovačkom Poletu, potvrdio je da je autobus koji je toga dana prometovao na toj relaciji imao problema jer je zbog niskih temperatura došlo do smrzavanja zračne instalacije pa je jednu dionicu puta morao voziti s poluzatvorenim vratima.

'Ispričavamo se putnicima i vjerujemo da se ovako nešto više neće ponoviti, iako se zapravo nikada ne zna kada će se pojaviti kakve poteškoće i problemi zbog više sile na što mi ne možemo utjecati', rekao je Labrtić.

Dodaje da je vrbanjski kraj ipak predaleko od Vinkovaca da bi se slao novi autobus koji će preuzeti putnike. Inače, prosječna starost voznog parka u Poletu je 13 godina.