FRKA U NAUTI LAMJANI

U brodogradilište stižu specijalci, škverani ne odustaju

09.04.2014 u 12:51

Bionic
Reading

Zaoštrava se situacija oko kaljskog brodogradilišta Nauta Lamjana. Nakon što su zaposlenici jučer tijelima i barikadama zapriječili ulazak u škver novom stečajnom upravitelju Aleinu Khanu, on je, javljaju sindikalisti, u pomoć pozvao policiju

Khanov dolazak u pratnji pripadnika MUP-a najavljen je za 10 sati. Vedran Uranija, pravni zastupnik zadarskog Saveza samostalnih sindikata i Mario Košta, povjerenik sindikata Nauta Lamjane pozvali su predstavnike medija da se okupe u 9,30 sati u krugu škvera i daju podršku zaposlenicima.

'Njegov ulazak znači naš otkaz. Govorio nam je jučer na barikadama da ćemo i dalje raditi, da se nemamo čega bojati, dok je novinarima izjavio kako se zna da smisao stečaja nije da radnik radi, već da se namire vjerovnici. Nije li to dokaz da smo u pravu? Mi ostajemo na prvoj crti obrane škvera, ne odustajemo, a oni neka nas izbace. Samo neka ti specijalci znaju da smo im mi dali plaću prošli mjesec, a kada ostanemo bez posla, kada nestane proizvodnja otkazi će dočekati i njih. Pilaju granu na kojoj sjede', kazao nam je Mario Košta koji je u nekoliko navrata poručio Khanu da nema što tražiti u Nauta Lamjani.

Podsjetimo, sve se zakuhalo nakon što je predsjednica Trgovačkog suda u Zadru Ardena Bajlo smijenila stečajnog upravitelja Nauta Lamjane Ivana Rudu zbog 'nesporazuma' oko visine putnih troškova. U njegovu obranu stali su škverani smatrajući ga najzaslužnijim za nastavak proizvodnje i punu zaposlenost.