SVE VEĆI PROBLEM

U Zagrebu zamalo pregazio dijete na romobilu: 'Gdje su ti roditelji genijalci'

08.09.2023 u 16:27

Bionic
Reading

Potaknuti nedavnim događajima u zagrebačkom naselju Borovje, jedan zabrinuti roditelj napisao je zabrinjavajuću poruku na Facebooku. Naime, želi upozoriti sve roditelji što se događa u kvartu

'Potaknuti događajima u posljednja tri dana, koji su samo ludom srećom i prisebnosti vozača, (a jedan od njih sam i ja), prošli sretnim a ne tragičnim ishodom, imamo potrebu upozoriti roditelje. Naime, kod skretanja za novi Konzum dijete od od otprilike četiri ili pet godina, na električnom romobilu, u punoj brzini izlijeće pred haubu mog automobila. Dijete je toliko malo da ga se nije vidjelo preko ručki romobila', započeo je svoju priču zabrinuti Zagrepčanin te nastavio.

'Ulazi dječak, također četiri ili pet godina u kafić i traži času vode, a konobar mu kaže da pričeka. U momentu dijete se okreće i istrčava iz kafića kao muha bez glave, ravno na cestu, ravno pred nadolazeći auto. Želio bih da mi netko objasni tko tako malu djecu pušta samu da lunjaju po kvartu, tko im kupuje električne romobile, gdje su roditelji. Tko će odgovarati kada se dogodi tragedija', zapitao se stanovnik Borovja, prenosi Zagreb.info.

'Izvolite paziti na svoju djecu. Razmislite genijalci prije nego djetetu kupite električni romobil i pustite ga da sam luduje po kvartu. Svaki sljedeći ovakav ili sličan događaj ćemo osobno, imenom i prezimenom prijaviti policiji i centru za socijalnu skrb. Ja ne mislim robijati i imati dijete na savjesti radi neodgovornih i onih smanjenih umnih sposobnosti', poručio je ogorčeni Zagrepčanin na Facebooku.

Nije trebalo dugo čekati da krenu komentari u grupi.

'Išla sam vam u susret iz drugog smjera iz Konzuma i sve sam vidjela. Od šoka sam se uhvatila za glavu. Znam i dječaka i roditelje, protrnula sam taj tren. Dječak ima sedam godina, ali bez roditelja mu nije mjesto na ulici. On naravno nije bio svjestan ni najmanje opasnosti, jer je mirno nastavio dalje', komentirala je jedna susjeda u grupi na Facebooku.

'Sličan slučaj ali sa troje tinejdžera na dva romobila, luduju i jure po cesti i iz jedne ulice uletavaju u drugu i ni ne pokušavaju stati već pun gas i pred aute, srećom skužili smo ih i trubili i upozorili drugi auto koji ih nije primijetio', pisali su građani.