UOČI ZELINE

U borbi za Kup Hajduku najveći konurent - mali Dinamo

26.11.2012 u 13:54

Bionic
Reading

Igrači Hajduka u Zagrebu se pripremaju za prvi četvrtfinalni ogled Kupa u Zelini, ali Splićanima je ta utakmica samo prva preotala etapa do žarko priželjkivanog trofeja

Trener bijelih Mišo Krstičević u Zelini (utorak 13.30) neće moći računati na ozlijeđene Mirka Oremuša i Ivana Vukovića (priključen junior Dino Mikanović), dok se u konkurenciju vraća 'vezna radilica' Josip Radošević. Splićani ovaj dvoboj shvaćaju krjanje ozbiljno, a svoje opaske uoči dvoboja za tportal je iznio jaki adut Hajduka Franko Andrijašević.

'Vidjeli smo neke utakmice Zeline i vidi se da se radi o zreloj momčadi koja 'voli loptu'. Ako im dozvolimo sigurno će se razmahati, ali vjerujte da ovaj dvoboj shvaćamo kao prvoligaški i tako ćemo se i postaviti,' kaže 'sretni mladoženja' Franko koji ne skriva da u ovom natjecanju ima maksimalnu ambiciju.

'Ispali su Dinamo i Rijeka, mi smo izbacili Split i jasno je da osjećamo imperativ osvajanja trofeja. Dobro radimo, možemo biti zadovoljni do sada učinjenim i u Kupu imamo lijepu priliku za okruniti cijelu priču.'

U kome vidi najveće konkurente od preostalih sudionika četvrtine finala?

'Osijek je čvrst, Belupo, iako su izgubili prvu u Zadru, je jako dobra momčad i mogu biti opasni, ali najveći konkurent je Lokomotiva. Uzeli su nam bod u Splitu i svi smo mogli vidjeti da su izrasli u izvrsnu momčad,' kaže Andrijašević.

Hajduk u zadnjih pet prevenstvenih kola nije primio gol.

'Svaka čast momcima iz obrane, zaista rade izvanredan posao. Mi iz ofenzive smo zakazali u zadnje dvije utakmice, ali doći će i golovi. Dižemo se u svim segmentima i bit ćemo spremni na borbu za drugo mjesto. Dinamovi kiksevi nas ne uzbuđuju previše jer razlika je još uvijek velika. Iako, ako se nastavi, za sportsku borbu smo uvijek spremni.'

Nakon Zeline Hajduku do zimske pauze predstoje još tri domaća ogleda (Rijeka, Inter pa opet Zelina) koji će zaokružiti dojam o jesenskom dijelu.

'Doma smo bolji i čekaju nas dobre utakmice. Rijeka je, naravno, dodatni motiv jer se izravno borimo za drugo mjesto i vjerujem da ćemo na kraju i završiti na drugom mjestu,' završava Andrijašević.

'Svježi' dvoboj Hajduka i Lokomotive na Poljudu