MEĐUVJERSKA NETRPELJIVOST

U bombaškom napadu teško oštećena katedrala u Nigeriji

  • Autor: Drago Pilsel
  • Zadnja izmjena 09.06.2011 16:56
  • Objavljeno 09.06.2011 u 16:39
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Katolička katedrala u nigerijskome gradu Maiduguri teško je oštećena u nizu bombaških napada, izvijestio je 8. lipnja u razgovoru za vatikansku misijsku agenciju Fides biskup Oliver Dashe Doeme, javlja IKA, a sumnja se da je počinitelj napada radikalna islamistička sljedba Boko-Haram

Prozori i vrata na katedrali razbijeni su, a jake eksplozije uzdrmale su i ostatak zdanja. Kako ističe biskup Dashe Doeme, stanje u cijelom gradu je vrlo napeto.

Prema podacima kojima raspolaže Fides, naoružana skupina aktivirala je više eksplozivnih naprava uz temelje katedrale, kao i u dvije policijske postaje, a u pucnjavi koja je zatim otvorena na tom području ubijeno je 11 osoba.

Sumnja se da je počinitelj napada radikalna islamistička sljedba Boko-Haram, koja je u posljednjih nekoliko godina izvršila više napada na policijske institucije i na kršćanske crkve.

Dan uoči napada u Maiduguri, 6. lipnja, u obližnjem Biju počinjen je atentat u kojem je ubijen jedan muslimanski vjerski vođa koji se suprotstavio toj sljedbi. Nigerija je poprište žestokih sukoba muslimana i kršćana u kojima je ubijeno više tisuća osoba.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!