PAKISTAN

U bombaškom napadu poginulo 14 osoba

17.03.2009 u 10:11

Bionic
Reading

Četrnaest osoba je izgubilo život u samoubilačkome napadu u ponedjeljak u Rawalpindiju, pokraj Islamabada, po najnovijim informacijama koje je u utorak objavila pakistanska policija

'Petnaestero ljudi, među kojima i bombaš samoubojica, poginulo je, a osamnaestero je ranjeno', rekao je načelnik policije u Rawalpindiju Nasir Durrani.

Napadač koji je bio u automobilu aktivirao je eksploziv ispred jednog restorana, pokraj stajališta taksija.
Napad u kojemu je uništeno nekoliko automobila, dogodio se u glavnoj ulici u Rawalpindiju, velikom gradu nedaleko od prijestolnice Islamabada, gdje je glavni stožer moćne pakistanske vojske.

Pakistanski dužnosnici su izjavili da je napadač po svoj prilici planirao napad s obzirom na oporbeni skup koji se u ponedjeljak trebao održati u Rawalpindiju, ali je otkazan u zadnji trenutak pošto je vlada pristala ispuniti zahtjeve oporbe.

Pakistan, najvećeg saveznika SAD-a u borbi protiv terorizma, u srpnju 2007. zahvatio je val atentata, uglavnom bombaških, u kojima je već poginulo više od 1.600 ljudi. Ti se napadi pripisuju talibanima i skupinama povezanim s mrežom Al Kaidom koji imaju uporišta u zabitnim planinskim područjima na sjeverozapadu zemlje, duž granice s Afganistanom.