DVA ČOVJEKA NA JEDNU LOPATU

U Beogradu i tučnjava oko čišćenja snijega

08.02.2012 u 14:42

Bionic
Reading

Oko 2.000 građana prijavilo se za dobrovoljno čišćenje snijega u Beogradu iako je Gradska uprava osigurala dnevnice u iznosu nešto većem od 100 kuna za 1.000 ljud

Kako su dnevnice bile previđene samo za 1.000 lopata, nastala je gužva i naguravanje između građana željnih jednokratne zarade i osiguranja ispred Skupštine grada.

Revoltirani građani ponašanjem osiguranja Gradske uprave i policije, razlili su ogorčenje po društvenim mrežama. Navode da je osiguranje ispred Skupštine grada guralo i tuklo građane koji su došli nešto zaraditi, uključujući i jednu ženu srednjih godina još prvog dana čišćenja.

Danas, trećeg dana, okupili se nadničari u 7.30, kad im je rečeno, ali se do 10 nisu pojavili autobusi koji ih voze tamo kamo treba. Gomila ispred ulaza je nervirala osiguranje, pa su vikali na njih, pogotovo na one koji su htjeli ući unutra da pitaju hoće li posla biti ili ne, navode dalje. Poslije posljednjeg takvog ispada osiguranje je uletjelo u gomilu i počelo udarati ljude. Potom je došla policija i pokupila sve građane, revoltirano se navodi.