NESREĆE AMERIČKE VOJSKE

U Afganistanu pao zrakoplov, u Iraku helikopter

18.07.2009 u 12:38

Bionic
Reading

Američki borbeni zrakoplov F-15E srušio se u subotu u istočnom Afganistanu, a obojica pilota su poginula, objavila je američka vojska

Pad zrakoplova nije povezan s neprijateljskom akcijom, rekao je glasnogovornik američkog zrakoplovstva pukovnik Reid Christopherson. 'Istraga je u tijeku', dodao je.

Glasnogovornik nije želio govoriti o posadi zrakoplova, ali su američki vojni izvori u Kabulu potvrdili da su obojica pilota izgubili živote u nesreći.

Američki helikopter srušio se u blizini Bagdada pri čemu su poginula dva člana posade a dva su putnika ozlijeđena, priopćilo je američko veleposlanstvo u subotu.

Helikopter se srušio u petak u kompleksu Butler Range, američkom vojnom trenažnom području istočno od Bagdada, kazalo je veleposlanstvo.

'Helikopterska nesreća je pod istragom diplomatske službe sigurnosti State Departmenta', rekao je glasnogovornik Armand Cucciniello.

Zrakoplovne nesreće česte su u Iraku, gdje američka vojska dnevno koristi više desetina helikoptera kao oružanu pratnju ili za prijevoz vojske u različite baze.