POZIV ORGANIZAToRA

U četvrtak u 18 sati počinje prosvjed u znak solidarnosti s Mirelom; donacije uplatilo gotovo 1500 građana

09.05.2022 u 17:01

Bionic
Reading

Udruga RODA - Roditelji u akciji organizira prosvjed u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom te svim ženama kojima je uskraćen zakonski zajamčen prekid trudnoće i drugi oblici zdravstvene skrbi. Prosvjed na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održat će se u četvrtak, 12. svibnja u 18 sati

'Prosvjed je iskaz solidarnosti sa svim ženama koje su doživjele različite oblike nasilja u zdravstvenim ustanovama i kojima se iz dana u dan krše prava na zdravlje osigurana Ustavom i zakonskim okvirima Republike Hrvatske. Pozivamo vas na otpor sustavnom uništavanju javnog zdravstva, za što su odgovorni Vlada RH, Sabor RH, Ministarstvo zdravstva i čelnici javnozdravstvenih ustanova', navodi se u najavi organizatora prosvjeda.

Na prosvjed poziva i Solidarna - zaklada za ljudska prava i solidarnost. Ujedno, ta zaklada izvijestila je da je u 48 sati od pokretanja akcije prikupljanja donacija na Mirelu prikupljeno 220.687 kuna.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

'Podršku Mireli donacijama je izrazilo 1472 građana i građanki te 16 pravnih osoba. Hvala svima na iskazanoj solidarnosti našoj sugrađanki u ovim teškim trenucima! Hvala vam što ste dokazali da, kad država okrene leđa od jedne od nas, možemo računati jedni na druge!', poručuje Solidarna, dodajući da će se Mireli odmah usmjeriti potrebna sredstva, a višak će se iskoristiti za pomoć ženama u pokrivanju troškova zdravstvene skrbi.

  • +8
Mirela Čavajda Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

'Jer pristup zdravstvenoj skrbi nije i ne smije biti svjetonazorsko pitanje! Pridružite nam se u četvrtak, 12. svibnja u 18 sati i glasno poručimo da je DOSTA političkih igara na račun zdravlja žena', poziva Solidarna.