privatna tužba

Tuži bivšeg njemačkog kancelara zbog brakolomstva jer ga je zbog njega ostavila supruga

21.08.2019 u 21:31

Bionic
Reading

Bivši suprug pete supruge Gerharda Schrödera tužio je ovih dana bivšeg njemačkog kancelara tražeći od njega odštetu za pretrpljenu bol zbog brakolomstva

Kako piše njemački Bild, bivši suprug Soyeon Kim, koja je od 2017. godine u braku s bivšim kancelarom, tuži Schrödera navodeći kako mu je zbog njega propao brak. Njemački tabloid dodaje kako je Schröder zaprimio privatnu tužbu podignutu na sudu u Seulu, a koja mu je dostavljena putem suda u Hannoveru.

Schröder i njegova aktualna supruga upoznali su se tijekom njegova posjeta Južnoj Koreji 2015. godine. Četvrta Schröderova supruga Doris Schröder-Köpf pak tvrdi kako se od bivšeg kancelara rastala tek u proljeće 2016. godine, što je dalo pravo bivšem suprugu da tužbom pokuša istjerati pravdu. Sadašnja Schröderova supruga tvrdi da joj je brak bio pri kraju kada je upoznala nekadašnjeg šefa njemačke vlade, no njezin bivši suprug tvrdi da je prihvatio razvod braka samo zato što je Kim tvrdila da će prekinuti odnose s njemačkim političarom.

Bivši suprug sadašnje žene nekadašnjeg njemačkog kancelara dobio je skrbništvo nad zajedničkim djetetom i čitavom imovinom nastalom tijekom braka, a sada u tužbenom zahtjevu od Schrödera traži 75.000 eura zbog pretrpljenih duševnih boli.

Schrödera su u Njemačkoj godinama zvali 'audi-kancelarom' zbog njegova četiri braka. Prvi put se vjenčao 1968., u dobi od 24 godine, s Evom Schubach, a taj je brak potrajao četiri godine. Vrlo brzo nakon razvoda vjenčao se s Anne Taschenmacher, s kojom je bio 12 godina u braku.

Od druge supruge rastao se 1984. te se iste godine oženio Hiltrud Hampel. Za vrijeme tog braka odradio je dva mandata kao premijer pokrajine Donje Saske. Od nje se razveo 1997. godine te se oženio novinarkom Doris Köpf, s kojom je posvojio dvoje djece iz Rusije.