PRED MUZEJOM ILUZIJA

Štrajk se nastavlja, u ponedjeljak nema nastave u tri županije: Ne idemo na sastanak sa Škorom!

25.10.2019 u 11:10

Bionic
Reading

Na konferenciji za medije simbolično održanoj ispred Muzeja iluzija o štrajku u osnovnim i srednjim školama govorila je glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan. Tamo su došli kako bi poručili premijeru Andreju Plenkoviću da nije određeno ni mjesto ni vrijeme za razgovor vezan uz koeficijente pa ga oni simbolično čekaju kod Muzeja iluzija.

Tuškan se zapitala je li iluzija da će Vlada ispuniti ciljeve koje je sama postavila. Poručila je da ljudi koji su najbitniji u ovom društvu žive na rubu siromaštva.

'Građani trebaju razumjeti to da svatko sutra može doći na tapet', istaknula je Tuškan i zamolila sve - roditelje, učenike, ravnatelje - za razumijevanje jer se bore za bolje uvjete življenja u ovoj zemlji i jer sve profesije izlaze iz sustava obrazovanja.

Naglasila je da ne žele da ih se povezuje ni s jednom političkom opcijom, već se bore za obrazovanje.

'Na sastanak s predsjedničkim kandidatom Miroslavom Škorom neće se ići jer ne želimo biti povezani ni s jednom političkom opcijom. Niti jedan sindikat u obrazovanju neće ići na sastanke s političkim strankama', poručila je Tuškan.

Na presici su objavili i kako u ponedjeljak štrajkaju škole u Primorsko-goranskoj, Međimurskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.