'PROPAST DRUŠTVA'

Tučnjava dviju učenica uzburkala duhove i na Gradskom vijeću

31.01.2018 u 12:42

Bionic
Reading

Splitsko Gradsko vijeće u srijedu je osudilo vršnjačko nasilje među mladeži, vezano za tučnjavu dviju maloljetnih djevojaka od 16 i 17 godina u ponedjeljak u Splitu, koju je promatrala velika skupina učenika, navijala i mobitelom snimala, a snimka tučnjave se proširila internetom na društvenim mrežama

Tučnjava 16-godišnjakinje i 17-godišnjakinje dogodio se u Ličkoj ulici, blizu sjedišta splitsko-dalmatinske Policijske uprava. Maloljetnice su kasnije u pratnji roditelja privedene u policiju.

'Ovakvi događaji se ne smiju prešućivati jer naša su djeca odraz nas odraslih i našeg društva i toleriranje vršnjačkog nasilja vodi u propast naše društvo' rekao je vijećnik stranke Pametno Jakov Prkić u sklopu dijela sjednice namijenjenog vijećničkim pitanjima.

Zamjerio je predsjedniku splitskog Gradskog vijeća Juri Šundovu što na početku današnje sjednice Vijeća nije osuđena tučnjavu dviju srednjoškolki u Splitu.

Šundov je odgovorio kako je siguran da svi vijećnici splitskog Gradskog vijeća osuđuju vršnjačko nasilje kakvo se dogodilo prije dva dana u Splitu. 'Uvjeren sam kako će svi oni koji su za to nadležni poduzeti mjere kako se ovakvi ili slični događaji više ne bi događali ubuduće u Splitu i Hrvatskoj', kazao je Šundov.

  • +18
Sjednica Gradskog vijeća grada Splita Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović je istaknula da nadležne službe u Gradskoj upravi u suradnji sa Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom redovito provode 'programe prevencije' vršnjačkog nasilja u koje su uključeni i ravnatelji splitskih škola i roditelji učenika.

Splitska policija podnijela je u utorak popodne Prekršajnom sudu optužni prijedlog protiv dviju maloljetnica (16 i 17) koje su se u ponedjeljak potukle pred skupinom maloljetnika, koja je navijala i snimala tučnjavu. Optužni prijedlog podnesen je zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

O prekršaju će biti poslana i pisana obavijest mjerodavnome Centru za socijalnu skrb, a policija će nastaviti kriminalističko istraživanje kako bi utvrdila na kojim se mjestima događaju učeničke tučnjave i tko sve u njima sudjeluje.