BRUTALNOST NA ULICAMA

Split: Policija počela privoditi zbog masovnih učeničkih tučnjava

30.01.2018 u 12:45

Bionic
Reading

Deseci snimaka brutalnog nasilja učenika i učenica splitskih srednjih škola pojavili su se na društvenim mrežama i izazvali zgražanje javnosti, ali i policijsku istragu. Po svemu sudeći radi se o dogovorenim tučnjavama u kojima sudjeluju učenici različitih škola

Jedna od tučnjava zbila se u Ličkoj ulici, doslovno nekoliko desetaka metara od sjedišta splitske policije, gdje je obračun dviju srednjoškolki pratilo preko stotinu djece koja su navijala i snimala, ali i skakala po parkiranim automobilima.

Kako je tportal doznao, u utorak ujutro policija je privela jednu osobu koju povezuje s ovim događajem i nad njom se obavlja kriminalističko istraživanje, dok se u trenutku pisanja ovog teksta pokušava utvrditi identitet ostalih.

'U ponedjeljak nešto iza 13 sati zaprimili smo informaciju da se na parkiralištu u Ličkoj ulici okupilo više mlađih osoba, no izlaskom na teren nismo zatekli nikoga. Naknadno, u ponedjeljak navečer došli smo u posjed snimki iz kojih je vidljivo da se tučnjava zbila i otvorili smo istraživanje', kazala je za tportal Ana Čepić iz splitske policije.

Tvrdi se da se svih nekoliko desetaka snimki odnosi samo na jednu tučnjavu u kojoj su sudjelovale učenice prvog i drugog razreda različitih splitskih srednjih škola. Na društvenim mrežama za jučer se najavljivao novi obračun u parku Emanuela Vidovića, no tamo policija nije zatekla nikoga, dok se za danas spominjao sličan susret u blizini Ekonomske škole.

Na objavljenim snimkama vidljiva je poprilična brutalnost, a posebno šokira činjenica da okupljena djeca to odobravaju i navijaju.

Po trenutnim informacijama, nitko od sudionika ovuh tučnjava posljednjih dana nije zatražio liječničku pomoć.

  • +5
Policija na intervenciji u Kampusu Borongaj Izvor: Cropix / Autor: Ranko Šuvar